«Anarchy in the UK»

Statens eneste legitime oppgave er å beskytte borgernes frihet, og de statlige organer som utfører denne jobben er politiet og rettsapparatet (det militære forsvaret skal beskytte landet mot angrep fra fremmede makter, dette for å utføre samme oppgave, men vi lar dette poenget ligge i denne artikkelen). Frihet inkluderer slike ting som retten til å disponere egen eiendom, ytringsfrihet, bevegelsesfrihet, næringsfrihet, muligheten til å frivillig omgås andre mennesker uten at tvang på noe vis er involvert. Politiet skal stanse alle krenkelser av disse frihetene før de er gjennomført hvis dette er mulig, etterforske krenkelser/forbrytelser som er utført, arrestere mistenkte kriminelle, hindre bråk og uro ved å sørge for at aktører som initierer frihetsfiendtlige handlinger skal stanses (dette siste gjelder gjerne visse typer demonstrasjoner). Rettsapparatet skal dømme mistenkte gjerningsmenn dersom de blir funnet skyldige i samsvar med gjeldende lov og rett.  

Det er to måter dette politiet/rettsapparatet kan svikte denne oppgaven på; dels kan det la vær å beskytte borgernes frihet, eller det kan aktivt selv krenke borgernes frihet. Årsakene til dette kan være inkompetanse eller feighet, eller det kan ligge en ideologisk motivasjonen bak.  

Enkelte kommentator har i de siste årene hevdet at Storbritannia og spesielt London er blitt rammet av dette, dvs. at politiet i betydelig grad svikter den oppgaven det har. Politiet har latt være å etterforske visse typer forbrytelser, politiet har krenket friheten til personer som burde ha fått politiets beskyttelse, og politiet har aktivt beskyttet visse typer kriminalitet.

Det finnes dessverre svært mange eksempler man kan bruke for å bekrefte dette, og her er et lite utvalg fra pressen den siste tiden. 

Enkelte ganger har politiet forsøkt å stanse demonstrasjoner som har bestått i krenkelser av de frihetene vi nevnte ovenfor, men politiet har vært overmannet og har bokstavelig talt rømt: 

«Shocking footage shows London police officers fleeing a park chased by an angry mob throwing bottles …»  (newsflare, link nedenfor). 

Dette har skjedd flere ganger, og noen ganger kan årsaken være at politiet har hatt for lite ressurser, men når dette har skjedd gjentatte ganger, noe det har gjort, så er dette helt uakseptabelt og viser en ettergivenhet overfor voldelige demonstranter. Dette er opplagt en klar oppmuntring til voldelige grupperinger om at de kan fortsette uten å møte sterk motstand fra myndighetene. 

I det siste året har vi også sett regelrette plyndringstokt på det som er verdens aller fremste shopping-gate, og politiet har ikke vært i stand til å gjøre noe som helst: «… a TikTok craze led to five hours of chaos on London’s busiest shopping street. Witnesses describe ‘chaotic’ scenes with teenagers running amok in Oxford Street» (newsflare). 

Kanskje noe av det verste som har skjedd i Storbritannia er at i flere byer (den byen som har fått mest oppmerksomhet for dette er Rochdale) har grupper muslimske menn tvunget unge britiske jenter fra arbeiderklassen til å gå igjennom noe som ikke kan beskrives på annen måte enn som en lang periode med serievoldtekter – noe som har skjedd mens politiet og sosialtjenesten har vært klar over det uten at de har gjort noe med det. Det er flere hundre britiske jenter som er blitt utsatt for dette.  

«Police left children ‘at mercy’ of paedophile grooming gangs in Rochdale for years, report says. Girls were “left at the mercy” of paedophile grooming gangs for years in Rochdale because of failings by senior police and council bosses, a report has said. The damning 173-page review covers 2004 to 2013 and sets out multiple failed investigations by Greater Manchester Police (GMP) and apparent local authority indifference to the plight of hundreds of youngsters, mainly white girls from poor backgrounds, all identified as potential victims of abuse in Rochdale by Asian men» (itv).

Årsaken til at politiet og sosialtjenesten ikke reagerte overfor disse svært grove forbrytelsene var at de fryktet å bli beskyldt for å være rasister siden gjerningsmennene var muslimer. 

Britiske myndigheter har også latt islamistiske terroristgrupper bygge opp et nettverk i Storbritannia. «Politiet sier at selvmordsbomberen i Manchester var en del av et nettverk. Det er en rekke store islamistmiljøer i flere engelske byer» (adressa). Politiet har helt åpenbart vært klar over at slike nettverk har eksistert, men har ikke gjort noe med det; kanskje fordi de ikke har våget å gripe inn siden de mistenkte var muslimer – å gripe inn overfor disse kan utløse beskyldninger om rasisme fra venstreorienterte krefter, eller kanskje fordi de håpet på at dersom de lot disse terroristene være i fred så ville de ikke angripe mål i Storbritannia (vi har sett spekulasjoner som kan tyde på at dette er årsaken).  

Det siste året har vi sett en rekke rapporter om at folk fra miljøbevegelsen har stoppet alminnelig biltrafikk, dette for å rette oppmerksomheten mot det de påstår er en katastrofal global oppvarming i hovedsak forårsaket av vanlige folks bruk av bil, bensindrevne sådanne. Demonstranter har lagt seg i veibanen for å stoppe trafikken. Det finnes flere grupper som står bak slike demonstrasjoner, en av dem kaller seg «Just Stop Oil», en annen «Insulate Britain» (den sistnevnte gruppen har rettet sitt fokus mot det faktum at en rekke bygninger i Storbritannia er dårlig isolert og derfor krever mer energi til oppvarming. Man kan altså redusere energibruken ved å isolere bygningene bedre.)  

«Insulate Britain activists have staged three morning roadblocks in central London, leading to dozens of arrests and confrontations with drivers stuck in heavy traffic at the height of rush-hour. The climate activist group said 54 supporters had blocked Hanger Lane in north London, the Blackwall tunnel in south-east London, and Wandsworth Bridge in south-west London, as they began a fourth week of their campaign for government action on home insulation» (The Guardian). 

Men disse demonstrantene forstyrrer ikke bare trafikken, de tar seg også inn i museer for å tilgrise (f.eks. ved å kaste suppe på) kunstverker, eller de avbryter teaterforestillinger: «Eco zealots … shut down performance of Les Misérables. The eco-killjoys who shut down Les Mis during its most iconic song last night can be unmasked by MailOnline today, and include a student working for  Just Stop Oil  as a gap year job and several other repeat offenders. A young café worker from an affluent market town, a graduate who threw paint all over the Scottish Parliament and a new recruit also stormed the West End stage last night. There was outrage in the audience who had paid up to £175 for a seat and travelled from across the UK and abroad to be at the Sondheim Theatre in Shaftesbury Avenue». (daily mail). 

Alle har selvfølgelig rett til å demonstrere på en fredelig måte for å gi uttrykk for sine synspunkter på aktuelle saker, men i det siste har det forekommet at personer som har gitt uttrykk for visse type standpunkter er blitt vist bort av politiet – i noen tilfeller er også de ledende personen i slike demonstrasjoner blitt arrestert, dette fordi demonstrantene har gitt uttrykk for standpunkter som av politiet er blitt betraktet som uakseptable.

«London Metro Police Threaten People Displaying British Flag With Arrest for “Racism”. In a scene reminiscent of the BLM riot events in the United States, white British residents of London are being admonished and in some cases threatened for displaying British and UK national flags during pro-Palestinian protests. London metro police warn people carrying these flags that they might be construed as “racist” and that this will be treated as grounds for arrest» (gulf-insider). 

Politiet har altså den oppfatning at det å vifte med et britisk flagg er rasistisk. 

I en rekke tilfeller har også politiet hjulpet disse demonstrantene, både ved å la være å få dem fjernet eller uskadeliggjort, eller ved å fjerne motdemonstranter, demonstranter som har protestert mot de frihetsfiendtlige meningene som demonstrantene står for. 

De siste månedene har det også vært omfattende demonstrasjoner i Londons gater til støtte for Hamas. Dette har blant annet ført til at jøder ikke føler seg trygge. En avis oppsummerer denne situasjonen slik: «Pro-Palestine protesters are turning London into a ‘no-go zone for Jews’». Avisens kilde for denne påstanden er Storbritannias «counter-extremism tsar», som også kritiserer myndighetene for at de har latt «extremists go ‘unchallenged for too long’» (dailymail). 

De eksemplene er nevnt over – plyndringstokter, «gooming» av unge jenter, blokkering av trafikk, oppbygging av terroristnettverk, hærverk mot kulturelle uttrykk (museer, malerier, teaterforestillinger) –  er alle eksempler på lovløshet, det vil si omfattende kriminalitet; dette er handlinger som politiet i altfor stor grad ser gjennom fingrene med, og noen tilfelle direkte støtter. Hadde politiet gjort det de skulle gjøre ville alle disse kriminelle  handlingene blitt stanset i fødselen før de fikk anledning til å ødelegge så mye for så mange mennesker. 

Her har vi altså en rekke forskjellige grupper som alle forsøker med trusler, tvang og vold å tvinge gjennom sin justis (for å kalle det det) overfor en befolkning som i stor grad dessverre er forsvarsløs – det apparat som skulle ha forsvart dem, politiet, gjør alt for lite for å ta seg av disse forbryterne, og iblant hjelper altså politiet forbryterne.  

Disse ulike gruppene har forskjellige synspunkter på hva som er viktig og hva de velger å aksjonere mot; noen mener at alle som bidrar til det de påstår er menneskeskapt global oppvarming må stanses, noen mener at eiendomsretten ikke gjelder og at det derfor er fritt frem å plyndre i hvertfall velstående aktører, noen mener at Israel ikke har rett til å eksistere og at området hvor Israel ligger bør underlegges et sharia-regime, noen mener at islam står for den rette lære og at menn derfor har rett til å ha sex med jenter fra de er ni år gamle, og at disse jentene egentlig ikke har noe noen rett til å motsette seg det disse mennene ønsker. 

Det er slik anarki ser ut. Under et anarki er det forskjellige grupper som vil ty til vold og tvang for å tvinge gjennom sitt syn uavhengig av hva folk flest mener og uavhengig av hva lovverket sier – under anarki finnes det ikke noe felles lovverk som gjelder for hele befolkningen eller hele landet. (Hvis lovverket kun i liten grad blir håndhevet kan man si at det ikke eksisterer.) Anarki kan komme i et land som har vært sivilisert og velstående dersom det apparat som skal håndheve lovverket blir så svakt at de ikke kan hindre disse gruppene i å trakassere og terrorisere vanlige folk når de mener at de som blir trakassert og terrorisert fortjener å bli behandlet på denne måten.  

Tittelen på dagens kommentar har vi hentet fra fra låten «Anarchy in the UK» med Sex Pistols, og vi siterer noen linjer fra teksten: 

…I am an anarchist
Don’t know what I want
But I know how to get it
I wanna destroy the passerby

‘Cause I
Wanna be
No dogsbody

Anarchy for the U.K.
It’s coming sometime and maybe
I give a wrong time, stop a traffic line
Your future dream is a shopping scheme

Jeg-personen i denne teksten, som ser ned på folk flest fordi de har det han mener er primitive drømmer («shopping»), sier at han vil ikke ha en vanlig jobb, at han vil ødelegge for folk flest, og at han vil stoppe deres ferdsel fordi han altså forakter dem. Denne beskrivelsen passer på de som står bak alle de aksjonene vi har omtalt overfor. Jeg-personen sier at han ikke vet hva han vil, men et anarki vil gi fritt spillerom til personer og grupper som vet nøyaktig hva de vil. 

Jeg-personen sier også at anarkiet vil komme…. Vi skal ikke ta stilling til hvorvidt denne teksten er ment normativt, deskriptivt eller prediktivt, men hvis utviklingen fortsetter slik den har vært de siste par tiårene, vil anarkiet komme, og da vil ikke gå lang tid før velstanden etterhvert forsvinner, det vil føre til fattigdom og utrygghet og kaos og bandekriger, noe som vil ramme alle og spesielt de som holder hjulene i gang: folk flest. 

Men hvordan har det kommet så langt? Hvorfor har vi fått denne utviklingen? Man må alltid huske på at i store trekk er den politikken som blir ført i et land i samsvar med de verdier og holdninger som står sterkt i befolkningen. 

Grunnen til at dette skjer er altså at folk flest ikke støtter de verdiene som må ligge grunn for at vi skal få samfunn preget av fred, harmoni og velstand: individualisme, rasjonalitet, respekt for individer, respekt for arbeid og verdiskaping, respekt for eiendomsretten, respekt for frivillighet. Det er disse verdiene politiet og rettsapparatet burde håndheve. Disse verdiene står dessverre svakt i befolkningen som helhet, men de står enda svakere i den langtidsutdannede eliten, og det er denne eliten som sitter i alle maktposisjoner, inkludert i politiet og i rettsapparatet. Det er fordi disse verdiene står så svakt at Storbritannia beveger seg i retning av anarki. Noe tilsvarende kan man for øvrig si om alle land i Vesten i dag. Dessverre. 

.

.

.

https://www.newsflare.com/video/364628/shocking-footage-shows-london-police-officers-fleeing-a-park-chased-by-an-angry-mob-throwing-bottles-after-a-street-party-got-out-of-hand

https://www.newsflare.com/video/364628/shocking-footage-shows-london-police-officers-fleeing-a-park-chased-by-an-angry-mob-throwing-bottles-after-a-street-party-got-out-of-hand

https://www.gulf-insider.com/watch-london-metro-police-threaten-people-displaying-british-flag-with-arrest-for-racism/

https://www.itv.com/news/granada/2024-01-15/children-left-at-mercy-of-grooming-gangs-in-rochdale-report-says

https://www.adressa.no/nyheter/i/qRajAe/storbritannia-er-nervesenteret-for-jihadistiske-terrorister-i-hele-europa

https://www.theguardian.com/environment/2021/oct/04/drivers-clash-with-insulate-britain-activists-blocking-three-london-roads

https://www.dailymail.co.uk/news/article-12596421/Eco-zealots-shut-performance-Les-Mis-rables-just-stop-oil.html

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13171151/Pro-Palestine-protesters-turning-London-no-zone-Jews-claims-Britains-counter-extremism-tsar-blasts-Government-letting-extremists-unchallenged-long.html


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *