Hvor lenge kan Joe Biden bli sittende?

Første gang jeg ble oppmerksom på Joe Biden var etter at han måtte trekke seg fra kampen om å bli nominert som Demokratenes presidentkandidat i 1987 da det ble avslørt at store deler av et innlegg han hadde holdt var plagiert fra Neil Kinnock (Kinnock var en kjent britisk politiker på 80-tallet). 

Biden var blitt valgt som senator i 1973, og hadde ikke markert seg på noe spesielt vis. Hvis man skal tillegge ham en politisk profil så kan man si at han var nogenlunde sentrumsorientert. 

Da Barack Obama skulle ha en visepresidentkandidat var det ikke unaturlig for ham å velge den erfarne og altså nokså moderate Joe Biden som sin medkandidat: Obama var ung, Biden var gammel; Obama var fersk, Biden var erfaren; Obama var venstreorientert, Biden var sentrumsorientert; Obama fremstod som seriøs, Biden fremstod som er noenlunde løs kanon; Obama var sjarmerende, Biden var sleip; Obama virket kompetent, Biden var en kløne; Obama fremsto som aristokratisk, Biden fremsto som en snåling, Obama var svart, Biden var hvit – Obama/Biden var med andre ord et perfekt par som kunne appellere til en rekke forskjellige velgergrupper. 

Biden gjorde ikke noe nummer av seg som visepresident, og han var ikke en naturlig etterfølger etter Obama da han måtte gå av etter to perioder. Ofte, men ikke alltid, blir visepresidenten partiets kandidat når sittende president ikke kan ta gjenvalg: dette skjedde med Nixon (1960), Humphrey (1968), Bush senior (1988), Al Gore (2000). Noen visepresidenter ble ikke betraktet som egnet til å stille som presidentkandidat etter at deres periode gikk ut; blant dem finner vi Dick Cheney (2008) – og Joe Biden (2016). Demokratene nominerte i 2016  Hillary Clinton for å etterfølge Obama, men hun tapte mot Donald Trump. 

Men i 2020 var situasjonen så spesiell at Demokratene febrilsk lette etter en kandidat som kunne hamle opp med Donald Trump. De fant ingen egnet kandidat, og måtte ty til Joe Biden. I valgnattens siste timer strømmet det inn stemmer på Biden, og han ble meget raskt erklært som vinner av valget. 

Denne artikkelen er ikke ment å være en biografi over Joe Biden, men vi skal fokusere på en del fakta som mainstreamkilder som regel ignorerer – dette er med andre ord et supplement til det man finner i mainstreammedier. Vi har delt det som kommer inn i flere delkapitler, men det er ingen skarpe skiller mellom dem; poengene går over i hverandre. 

Politikeren Biden 

Noe av det første Biden gjorde etter at han ble president var å stoppe Keystone-rørledningen, som skulle føre råolje fra Alberta (i Canada) til Nebraska. Dette var ett av mange tiltak som gjorde energisituasjonen i USA vanskelig, med raskt stigende energipriser. En periode etter at Biden hadde tatt over var inflasjonen i USA svært høy, men den ser nå ut til å ha blitt kraftig redusert. Hvor lang tid det vil gå før de store problemene viser seg er vanskelig å forutse. Vi bør også nevne at nå, sommeren 2023, er arbeidsløsheten i USA svært lav.   

Biden støttet aktivt såkalte trans-kvinners mulighet til å konkurrere i kvinneklasser i en rekke sportsgrener. 

USA tilbaketrekning fra Afghanistan og overlatelse av all makt til den islamistiske terroristgruppen Taliban, var et kolossalt nederlag for USA og Vesten. Dette var dog en videreføring av en avtale som var inngått under Donald Trump, så man kan ikke alene klandre Biden for dette. (Vi har skrevet utførlig om dette tidligere her på Gullstandard, så gjentar ikke noe om dette her.)

Bidens administrasjon tok kontakt med visse Internett-plattformer, som f.eks. Facebook, for å overtale dem til å ikke publisere visse typer innhold. 

Biden har alltid kommet med noen merkelige uttalelser og formuleringer. Her er noen få eksempler: I samtale med en afroamerikansk velger som vurderte å stemme på Trump i 2020 sa Biden følgende: «If you have a problem figuring out whether you’re for me or Trump, then you ain’t black.» På et valgkampmøte til et publikum i hovedsak bestående av afroamerikanere sa han om republikanerne at «They will put you all back in chains». Han sa også før han ble visepresidentkandidat at Obama var «I mean, you got the first mainstream African-American who is articulate and bright and clean and a nice-looking guy. I mean, that’s a storybook, man». 

Løgneren Biden

Biden fremstilte sine akademiske resultater som langt bedre enn de var. Han sa at han fikk stipend, han sa at han fullførte blant den beste halvdel i sin klasse, at han fikk tre akademiske grader, og at han ble kåret som en «outstanding student». Senere innrømmet han at dette ikke var sant (video nedenfor), han sa at hans «memory had failed him». Dette var lenge før han ble visepresident. 

Før valget i 2020 ble det kjent at en PC tilhørende Hunter Biden, Joe Bidens sønn, var kommet i hendene på både FBI og enkelte journalister. Denne PC-en inneholdt en enorm mengde kompromitterende materiale om Hunter Bidens profesjonelle og personlige liv. Den inneholdt dokumentasjon av et utsvevende sexliv, omfattende narkotikabruk og forretningstransaksjoner som sterkt tyder på at både Hunter Biden og hans far Joe Biden var involvert i korrupt forretningsvirksomhet. 

FBIs etterforskning av innholdet på denne PCen gikk svært tregt, muligens for å forhindre at opplysningene på den skulle svekke Bidens sjanser ved presidentvalget i 2020. Ingen av de store avisene eller TV-kanalene ville skrive om denne saken, og hvis man forsøkte å publisere den på Facebook ble innleggene slettet. Det kom en uttalelse fra innpå 50 høytstående tjenestemenn innen etterretningen som hevdet at PC-en var falsk, at den var plassert av russisk etterretning for å skade Bidens sjanser i valget. I en debatt med Trump før valget sto Biden fast på at dette var noe som var plantet av russerne for å påvirke valget. 

En stund etter valget ble det klinkende klart at denne PC-en virkelig hadde tilhørt Hunter, og at det materiale som fantes på den viste ikke bare Hunters utsvevende liv, men også omfattende korrupt forretningsvirksomhet. 

Den korrupte Biden

Joe Biden har en rekke ganger uttalt at han aldri blandet seg inn i og aldri visste noe om sin sønn Hunters forretningsvirksomhet, men nå er det komet for en dag at «Transcripts … Leave Little Room for Doubt That Biden Knew Details About Son Hunter’s Foreign Business Dealings…» (nysun).

Det er offentliggjort lydopptak som viser at mens Hunter Biden holdt viktige møter med sine forretningsforbindelser, forekom det telefonsamtaler mellom Hunter og hans far, visepresidenten.  

Hunter har inngått en rekke forretningsavtaler og fått en rekke lukrative verv i styrer rundt omkring, selv om han er totalt uegnet til alle slike jobber. Grunnen til at han har fått disse jobbene er selvfølgelig at de som har engasjert ham derved får tilgang – eller tror de får tilgang til – til visepresidenten/presidenten, og dermed lettere kan få innvilget søknader om løyver og tillatelser fra de som regulerer all næringsvirksomhet, eller får kontrakter med det offentlige. (Svært mange i toppolitikeres nære familie får denne type jobber, dette er ikke noe spesielt ved Biden og hans familie, det som er spesielt er at Biden så åpent lyver om disse tingene). 

Vi nevner her også at det finnes en video hvor visepresident Joe Biden skryter av at han fikk en «prosecutor» i Ukraina avsatt, dette for å hindre at han etterforsket korrupsjon i energiselskapet Burisma, et firma fra hvilket Hunter Biden fikk store inntekter (video nedenfor). Dette var mens Biden var visepresident, så den som virkelig trykket på knappen her var Bidens sjef, Barack Obama. 

Den demente Biden

Joe Biden viste tegn på demens allerede i valgkampen mot Donald Trump (altså i 2020). Etter dette har Bidens demens utviklet seg, og de som har fulgt ham (for de fleste av oss gjelder dette gjennom opptak sett på TV eller på ulike plattformer på Internett) er det enkelt å se at den kvikke Joe Biden, som han var frem til valgkampen i 2020, er en helt annen person, mentalt sett, enn den personen vi har sett i presidentrollen de siste årene.  

Biden har alltid kommet med en del merkverdige utsagn og utspill, men det som har skjedd de siste årene er allikevel noe helt annet enn en og annen pussig formulering. 

Alle kan forveksle Ukraina med Irak og snakke om krigen i Irak når man mener krigen i Ukraina, alle kan si et under et møte med en utenlandsk statsminister at «jeg har solgt statshemmeligheter», alle kan reise seg midt under under et intervju og tro at intervjuet er ferdig og gå, alle kan glemme at en kollega har dødd og lure høylytt på hvor vedkommende er («Where is Jackie?»), alle kan lese fra en teleprompter og inkludere teksten som sier «pause» eller «hev stemmen», alle kan glemme hvor de er og spørre «hvor er jeg hen?», alle kan avslutte en tale med «God save the Queen», alle kan røpe militære hemmeligheter under et intervju, alle kan komme til å kalle visepresident Kamala Harris for president Kamala Harris, alle kan nekte å svare på spørsmål som er ikke er forhåndsgodkjent, alle kan kalle Englands statsminister Mr. President, alle kan si at Amerika kan defineres i et ord: «asufutimaehaehfutbw», alle kan si fra en talerstol at de har hårete ben, alle kan falle i søvn under et viktig møte, alle kan snuble i en trapp eller på flatmark. (At Biden har prestert alt dette er dokumentert på videoopptak.)

Men når en gammel mann gjør slike ting oftere og oftere og oftere, da er han dement. 

At personer som er sterkt involvert i Demokratene ønsker å dekke over Bidens demens, er kritikkverdig, men på et vis forståelig. At uavhengige kommentatorer, som f.eks. journalister, også dekker over dette, det er en skam, og dette bekrefter enda en gang at det er svært god grunn til å tvile på det bilde som mainstreammedia viser oss.  

Vi har tidligere her på Gullstandard sagt at Joe Biden gjort én klok ting, og det var å utnevne den usympatiske og udugelige Kamala Harris som sin visepresident. Hadde visepresidenten vært en likandes og dyktig person, ville vedkommende ha erstattet president Biden for lenge siden. Men Kamala Harris er så udugelig at ingen vil ha henne som president. 

Hva som vil skje nå er derfor svært uforutsigbart. Kanskje blir Kamala Harris presset til å trekke seg slik at det kan komme en ny visepresident, og så må jo Biden gå av helsegrunner. Kanskje de klarer å få det til å se ut som om Joe Biden fortsatt er oppegående slik at han klarer å stå perioden ut (i et scenario som ikke ligger så langt fra det man ser i filmen «Weekend at Berine´s», slik at det kan komme en ny visepresidentkandidat til valgkampen i ´24 – og den som allerede nå peker seg ut her er Californias guvernør Gavin Newsom. 

At Biden er korrupt, løgnaktig og udugelig begynner nå å gå opp for flere og flere, og dette er en av grunnene til at republikanerne ligger så godt an på meningsmålingene foran neste års presidentvalg. Men den som ser ut til å ligge best an blant Republikanere er den totalt uspiselige og useriøse Donald Trump. 

Hvordan dette skal gå i det lange løp er umulig å si, men det er svært liten grunn til å være optimistisk. 

.

.

.

.

https://www.nysun.com/article/transcripts-of-devon-archers-testimony-leave-little-room-for-doubt-that-biden-knew-details-about-son-hunters-foreign-business-dealings-could-fuel-impeachment-drive

Løgner

Biden: Jeg snakket aldri med min sønn om hans forretningsvirksomhet

https://www.youtube.com/shorts/iXZSj-ttYpU

Joe Biden brags about get a Ukrainian prosecutor fired

Laura Ingram: Joe Biden lied 


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *