2 kommentarer til «Penger, gull, gullstandard, Bitcoin»

  1. Meget bra og interessant episode.
    Ja, det viktigste er frihet og herav et frittstående bank-/finanssystem. Jeg har dog en kommentar om Bitcoin (BTC) bl.a. fordi verdien av BTC, som i pris per enhet, bestemmes av samleobjekt-etterspørselen, som for Gull. Verdien for samfunnet kommer av at BTC muliggjør fri bruk og innovasjon (åpent nettverk og kildekode), grenseløse sanntidsbetalinger, er et ideelt panteobjekt (collateral) og mye mer.
    I tilegg er BTC som verdiobjekt unikt: et digitalt bærerinstrument, uten motpartsrisiko. Penger i banken eksisterer kun som fordringer, ikke selvstendige objekter. Har du sendt en BTC til Sør-Korea er verdien faktisk flyttet, med en gang og med endelig effekt.

    BTC som verdiobjekt er en revolusjonerende løsning: en digital gullbarre, hvor verdien er i selve objektet. Det er også dette, sammen med et globalt 24/7/365 marked, som gjør BTC til et unikt bra panteobjekt.

    Derfor eier jeg BTC og forøvrig er jeg en lykkelig eier av endel Gull.

    1. Tusen takk for innspill. Til syvende sist bør det være markedet som avgjør om BTC vil fungere som penger eller ikke … Vi får håpe at markedet vil få lov til å ta denne avgjørelsen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *