Angrepet på Israel

Lørdag morgen iverksatte Hamas, som er lite annet enn en proxy for regimet i Iran, et regime som har det syn at Israel er en kreftsvulst som må fjernes, et omfattende angrep mot Israel. Angrepet besto av tusenvis av raketter som ble skutt mot mål i Israel, og også en ren invasjon av det som mange betraktet som relativt sikre grenser mellom Israel og Gaza. Det siste er at det er også kommet til angrep mot Israel fra Libanon. (I Libanon er det Hezbolla som er førende i angrepet mot Israel.)

Dette er bare grusomt; allerede første dag ble hundrevis av mennesker drept og mange ble såret. Et stort antall israelere ble også kidnappet av Hamas. Det at dette angrepet kom som en total overraskelse på Israel er en enorm skandale. Israelsk etterretning ble betraktet som kanskje den beste i verden, og de pleide å ha god kontroll på planene som ble lagt av Israels fiender, men som sagt: dette angrepet kom som en total overraskelse. Dette bør føre til en skikkelig oppvask etter at angrepet er slått tilbake.  

Det virker også som om Hamas var i besittelse av enormt mye militært våpen og utstyr som de kunne bruke i angrepet, og dette tyder på at Israel har hatt liten kontroll med hva som er blitt fraktet inn i Gaza. 

Vi har ikke så mye nytt å si om krigen i forhold til ting vi har sagt før (et par linker nedenfor), men vi vil bare gjenta at denne krigen har pågått med varierende intensitet siden 1948, og i en krig bør man alltid støtte den siden som i størst grad representerer individuell frihet eller, i minst grad krenker individuell frihet. 

Hamas ønsker å innføre et islamistisk diktatur, og de som støtter Hamas og det som iblant formuleres som den palestinske siden, er reelt sett tilhengere av et islamistisk diktatur. Israel er en velferdsstat etter vestlig modell, og den er selvsagt et langt bedre alternativ. 

Hvorfor kom dette angrepet nå? Kanskje noen elementer i beslutningene som førte til angrepet var at Vesten har vist seg svakt, militært sett, i og med tapet mot islamittiske krefter i Afghanistan, og i og med at Vesten hadde så svakt militært forsvar at Russland kunne angripe Ukraina, og i og med at USA har gitt Iran enorme beløp (sels milliarder dollar) i bytte for fanger: «The US and  Iran  have freed five detainees each in a controversial prisoner swap involving the unfreezing by the Biden administration of $6bn (£4.8bn) of Iranian oil money» (the Guardian). 

Vesten har vi vist en kolossal svakhet og ettergivenhet overfor tyranniske og barbariske regimer, og dette er intet annet enn å gi slike regimer klarsignal til angrep. Spesielt, Israel har også i tiår vist en ettergivenhet overfor Hamas og andre terroristgrupper som kjemper for det som kalles palestinernes sak. Slik ettergivenhet vil alltid føre til at man blir angrepet.

Man bør ha et militært forsvar som er så sterkt at ingen våger å angripe, og hvis noen angriper bør det militære forsvaret være så sterkt at angrepet slås tilbake i løpet av kort tid. Det virker som om vi er helt alene om å ha dette synet.

Som vi har sagt mange ganger tidligere: Det som kalles konflikten i Midtøsten, og som egentlig er en krig mellom Vesten og islamsk barbari, har pågått med varierende styrke siden 1948. Den kan kun avsluttes dersom en av partene oppnår en militær seier, en seier som er så klar at den tapende parten mister ethvert ønske om å fortsette eller ta opp igjen krigen – det var slik annen verdenskrig sluttet. 

Vi ligger nedenfor til et par avisartikler om det pågående angrepet, og til et par artikler vi tidligere har skrevet om problemstillingen. 

.

.

.

.

.


Israelsk skandale

https://www.tv2.no/nyheter/utenriks/israelsk-skandale/16110912/

Har Hamas fått hjelp av Iran og Russland? 

https://www.nettavisen.no/nyheter/ekspert-om-hamas-angrepet-kan-ha-fatt-hjelp-av-russland/s/5-95-1378599

https://www.dailymail.co.uk/debate/article-12606171/Iran-Hamas-proxy-emboldened-Western-weakness-Hybrid-warfare-expert-BOB-SEELY-explains-Tehrans-tentacles-spreading-remorselessly-Middle-East.html

Islam: den ellevte landeplage 

http://vegardmartinsen.com/islamdenellevtelandeplage.htm

Viktig bok om konflikten i Midtøsten

https://www.theguardian.com/world/2023/sep/18/five-americans-fly-out-of-iran-in-6bn-oil-money-prisoner-swap


En kommentar til «Angrepet på Israel»

  1. Jeg kan notere at norske medier er i gang med å spinne dette som Israels egen feil – all ære til dem, det tok dem hele to dager denne gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *